Nagyon megszerettem ezt a levélzöldséget. Valahol olvastam Bálint gazda hírlevelében, hogy ez adja az első zöldet a tavasszal a konyhába!
És milyen igaz!
Tegnap kimentem a kertbe, és szemrevételeztem a mángoldot.
A vörös mind kifagyott (megmondom az őszintét, hogy nem igazán ízlik, én a világoszöld mellé tettem a voksomat). A világoszöld közül volt amelyik elfagyott, de több tőnek csak a nagy levelei szenvedték meg a mínusz tizenfokos fagyokat. A közepén ott ágaskodtak a friss levelek!
Nosza szedtem belőlük egy marékra valót.
Mivel, már valóban muszáj cukros diétát tartanom, elővettem a ritkán használt pároló jénait és betettem a brokkoli után, és igazán finom köret lett belőle.
Sült csirkecomb mellé ettem.
Itt a mángoldom a kertben. Az első képen látszik az elpusztult vörös színű, a másodikon a három legszebben megmaradt.