A hobbiparaszt paradicsomja

2013 július 22. | Szerző:

Nagyon szeretek a kertben matatni, tenni venni. Ezt érzem igazi “alkotásnak”, megtermelni az élelmiszert (életet). Csinálom, ahogyan tudom, ahogyan az egészségem engedi. De akármennyit is végzek, a nap legkellemesebb órái ezek.

A jó pap holtig tanul, tartja a mondás, de nemcsak a pap, hanem a hobbiparaszt is! Én nem szégyellem, hogy amit nem tudok megkérdezzem, és amit hallok, azt alkalmazzam (főleg, ha nagyon igaznak tűnik).

Nos, így jártam a paradicsommal is. Van egy kertész barátunk a szomszédban, akitől most azt tanultam, hogy a paradicsomot gondozni kell.

Eddig egyszerű volt, azt csináltam, amit gondoltam: mag a földbe -> palánta -> kiültetés -> karózás és kötözés -> szüret.

Nos most már közbe jön a “metszés” vagy a lombozás is. A sok-sok levéltől megszabadítom a tövet, ami csak árnyékol, és elveszi a növény erejét.

Így nézett ki a paradicsom, láthatod, hogy milyen dús a lombozata, a gyümölcsök alig látszanak:

 

És így, miután megszabadítottam a felesleges levelektől. A zöld paradicsomok a napfényre kerültek, így már remény van arra, hogy a napfényen beérjenek! Arról nem beszélve, hogy a földbe ásott műanyag palackhoz is sokkal könnyebb hozzáférni öntözéskor! El kell mondjam, hogy ez nagyon bejött! A víz közvetlenül a gyökerekhez kerül, meg is látszik a növényeimen!

 

 

 

 

Itt a lugasparadicsomot mutatom, ugyanazzal a módszerrel kezelem, és nagyon szépen fejlődik!

 

 

 

És utoljára a támrendszer “kakukktojása”, mert ez két tő kísérleti kolbásztök. Ha beválik, jövőre több lesz ebből is!

 

 

Mindenkinek jó kertészkedést!

 

Nézettség

 • Blog nézettsége: 11336

Legutóbbi hozzászólások

  Kategória

  <!-- //----------------------------------- s_ref=escape(document.referrer); s_aloldal="32"; s_rnd=Math.floor(Math.random()*1000000); //----------------------------------- s_sw=screen.width; s_sh=screen.height; if (navigator.appName!='Netscape') s_color=screen.colorDepth; else s_color=screen.pixelDepth; document.write(''); document.write(''); //-->
  var sc_project=8798859; var sc_invisible=1; var sc_security="c47d8f53"; var scJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://secure." : "http://www."); document.write("");
  ingyen webstatisztika

  Blogkövetés

  Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

  Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

  Üzenj a blogger(ek)nek!

  Üzenj a kazánháznak!

  Blog RSS

  Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!